13 Şubat 2008 Çarşamba

SAÇ DÖKÜLMESİ


GÜNDE NORMAL OLARAK 80 SAÇ KILI DÖKÜLÜR.BUNDAN FAZLA DÖKÜLME;YAŞIN İLERLEMİŞ OLMASI,BAZI ATEŞLİ HASTALIKLAR,TİROİD HASTALIKLARI,KANSIZLIK,VEREM,ŞEKER HASTALIĞI GİBİ BÜTÜN VÜCUDU ETKİLEYEN HASTALIKLARDAN SONRA GÖRÜLÜR.TIP DİLİNDE '' ALOPEDİ '' ADI VERİLEN SAÇ DÖKÜLMESİ, '' BASİT SAÇ DÖKÜLMESİ '' VE ''PELAD '' OLMAK ÜZERE İKİ ÇEŞİTTİR.



SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEK VE SAÇLARI UZATMAK MAKSADIYLA AŞAĞIDAKİ REÇETELER KULLANILIR.

REÇETE:1 MALZEME: ISIRGAN OTU,SU
HAZIRLANIŞI: 20 BARDAK KAYNAR SUYA 1 ÇORBA KAŞIĞI ÇOK İNCE KIYILMIŞ ISIRGANOTU EKLENİR.YARIM SAAT BEKLETİLDİKTEN SONRA TEMİZ VE İNCE BİR TÜLBENTTEN SÜZÜLÜR.YATMADAN ÖNCE BU SUYLA SAÇ DİPLERİ OVULARAK YIKANIR.


REÇETE:2 MALZEME:YULAF SAPI,SU
HAZIRLANIŞI:6 BARDAK SUYA 1 AVUÇ YULAF SAPI KONUR.10 DAKİKA KAYNATILDIKTAN SONRA SÜZÜLÜR.SUYU İLE SAÇLAR YIKANIR.

Hiç yorum yok: